Våre produkter

Vi har alltid likt å lage mat fra bunnen av og har bestandig videreformidlet vårt eget kjøtt fordi vi mener det er viktig å ta vare på tradisjoner rundt dette. Vi ønsker å eksperimentere og kombinerer gjerne gamle og nye oppskrifter.

Vi benytter blant annet tang og havsalt som smakstilsetning i noen av våre produkter. Dette er naturlige tilsetninger som er preget av vind og vær på Vegaøyene og gir en unik smaksopplevelse.

Vi videreforedler også sau fra lokale produsenter. Hos oss får du kjøpt ferskt kjøtt, pølser, grillmat og spekemat.

Produktene våre finner dere rundt på øyas utsalgssteder og i vår lille butikk i pølsemakeriet.

Spekemat fra Stavsmarken gård på Vega

Spekemat

Etter at dyret er slaktet blir kjøttet skåret, veid og krydret. Etter produksjon henges pølsene og kjøttet til modning og speking. Speking er en gammel konserveringsmetode, der kjøttet fermenteres for å oppnå lenger holdbarhet.

En spekepølse trenger flere måneders modning, så det er en tidkrevende prosess som må til for å skape det beste produktet.

Kjøtt fra Stavsmarken gård på Vega

Kjøtt

Hos oss får du kjøpt det meste av ferskt kjøtt fra gris. Vi har indrefilet, koteletter og ribbe.

På sommeren lager vi i tillegg grillmat, både med og uten marinade.

Hva med å prøve vår marinerte nakke neste gang du griller? Eller hva med fylt indrefilet til lørdagskosen?

Pølser

Det finnes alltid en god grunn til å spise pølser!

Grillpølser i sene midtsommernetter, pølse på skiva til lunsj, pølse til middag, ventepølse før maten, pølse som tilbehør og snacks.

Vi har ferske, kokte, røkte, grove, fine, hotte - noe for enhver smak.

Pølser + fest = pølsefest!

Annet

Våre produkter er lagd ut fra tradisjonsrike oppskrifter med vår egen vri.

Leverpostei, sylte, rulle, kjøttboller og medisterkaker. Vi har litt av hvert for en hver smak - både for å ha på skiva og middagstallerkenen.

Sylta vår er kjent over hele landet og anbefales av en koselig kar som har dratt med seg “Gutta på tur”.