

8 nautiske mil vest ut i havet ligger verdensarvøya Vega, omkranset av 6500 øyer, holmer og skjær i vill vakker natur. Så vill,vakker og unik at vi står på UNESCOs liste over verdensarv.
Vegaøyan viser hvordan generasjoner av fiskere og bønder gjennom de siste 1.500 år har opprettholdt en bærekraftig levemåte i et værhardt område nær Polarsirkelen, basert på den nå unike tradisjonen med ærfugldrift.
Vi videreforedler også sau og storfe fra lokale produsenter, samt vilt fra Vega. Hos oss får du kjøpt ferskt kjøtt, pølser og spekemat.
Produktene våre fi nner dere rundt om på øyas utsalgssteder og i vår lille butikk i pølsemakeriet.
– Velkommen til gårds.
Kvinnene i familien er også kjent for å være matkjærringer* og har rykte for å lage god å rikelig med mat.
– Dette har lagt grunnlaget for hva vi gj ør i dag og er bakgrunnen for det vi ønsker å videreføre. Vi tar nå
med oss våre forfedres oppskrifter inn i vår moderne produksjon. Gammelt og nytt møtes i spennende smakskombinasjoner.
* Matkjærring/ Kvinne som kan kunsten å lage god mat, ofte ispedd en stor porsjon kjærlighet.
Etter at dyret er slaktet blir kjøttet skåret, veid og krydret. Etter produksjon henges pølsene og kjøttet opp til modning og speking*.
* Speking er en gammel konserverings metode, der kjøttet fermenteres for å oppnå lenger holdbarhet.
En spekepølse trenger fl ere måneders modning, så det er en langtekkelig prosess som må til for å skape det beste produktet.
Vi benytter blant annet både tang og havsalt som smakstilsetning i noen av våre produkter. Dette er naturlige tilsetninger som er preget av vind og vær på Vegaøyene og gir en unik smaksopplevelse.
Der finnes alltid en god grunn til å spise pølser! – Grillpølser i sene midtsommernetter, pølse på skiva til lunsj, pølse til middag, ventepølse før maten, pølse som tilbehør og snaks.
Vi har ferske, kokte, røkte, grove, fine, hotte – noe for enhver smak.Pølser + fest = pølsefest!
En av våre pølser som har en historie bak seg heter sterk kuling, Pølsa er en øl-pølse som er laget til et av våre gode lokal-øl som heter Høljeregn.
Da vi fikk smake ølet første gang, kom ideen om at et slikt godt øl med et så fantastisk navn så klart måtte ha følge av ei god øl-pølse. Og hva er mer naturlig enn å spise pølsa Stiv kuling til et deilig iskaldt glass Høljeregn?
Vårt pålegg er også lagd ut fra tradisjonsrike oppskrifter med vår egen vri.
Eksempel på slike produkter er: leverpostei, skinke, servelat, røkt og varmrøkte pølser.
Du kan kjøpe ferskt kjøtt i vårt gårdsutsalg. Vi selger også helspeket skinke. Bestillingen må komme i god tid før ønsket leveringsdato, da vi produserer etter behov. Send oss en epost, så avtaler vi nærmere rundt leveransen.